Auton merkkivalon syttyessä on ongelma syytä selvittää

Kun auton merkkivalo palaa tulee syy selvittää.

Auton kojelaudasta löytyy useita eri symboleja ja merkkivaloja jotka palaessaan kertovat ongelmasta. Parhaimmassa tapauksessa kyseessä on jokin helposti korjattava ongelma kuten auki jäänyt ovi, päälle jäänyt käsijarru tai alhainen polttoaine. Näissä tapauksissa ongelma on helppo ratkaista omatoimisesti kunhan tietää mitä merkkivalo tarkoittaa. Mutta mitä tulisi tehdä jos tuntematon merkkivalo syttyykin palamaan? Jos ollaan tien päällä on syytä ajaa sivuun ja selvittää mitä kyseinen merkkivalo tarkoittaa. Uusissa autoissa saattaa löytyä symbolien lisäksi jokin selitys merkkivalolle, vanhemmissa autoissa näkyy usein pelkkä merkkivalo.

Mitä tehdä auton merkkivalon syttyessä?

Tuntemattoman merkkivalon syttyessä ei ole syytä ottaa turhia riskejä. Jos merkkivalon annetaan palaa ja matkaa jatketaan saattaa korjauslasku nousta jopa tuhansiin euroihin tai huonoimmassa tapauksessa tämä voi johtaa onnettomuuteen. Saat aina lisätietoja esimerkiksi tiepalvelusta, joka osaa määrittää tarvittavat toimenpiteet. Käymme täällä läpi yleisiä auton merkkivaloja, jotka on syytä ottaa vakavasti.

Jos tarvitset tie- tai hinauspalvelua Lapin Länsipohjan alueella kuten Kemi, Tornio tai lähiseudut niin ota meihin yhteyttä. Päivystämme 24/7 vuoden jokaisena päivänä.

Erilaiset auton merkkivalot joiden syy tulee selvittää ennen matkan jatkamista

Moottorin merkkivalo

Kuvassa ylärivillä toinen vasemmalta oleva symboli kuvastaa moottorin merkkivaloa. Moottorin merkkivalo on useimmiten keltainen, mutta saattaa joskus olla myös punainen. Välillä valo palaa jatkuvasti ja toisinaan alkaa vilkkumaan. Tämän merkkivalon syttyessä jokin moottorin toimintaa mittaavista antureista on antanut hälytyksen tai anturi on vioittunut.

Välillä moottorin merkkivalo vain vilkahtaa kojelaudassa, eikä tällöin ole syytä huoleen jos auto toimii yhä normaalisti. Jos merkkivalo jää palamaan on syytä käydä autokorjaamolla viivyttelemättä, selvittämässä mistä vika johtuu. Normaalisti toimiessaan auton voi itse ajaa korjaamolle, mikäli auto alkaa nykimään tai tehot hiipuvat on varminta tilata hinausauto.

Öljynpaineen merkkivalo

Tämän symboli löytyy kuvan alareunasta toinen vasemmalta. Öljynpaineen punainen merkkivalo tarkoittaa, että öljynpaine on liian matala tai moottorissa on liian vähän öljyä. Syyt merkkivalon syttymiselle voivat olla moninaiset, mutta parhaimmassa tapauksessa ongelmasta selviää lisäämällä öljyä autoon.

Jos öljynpaineen merkkivalo syttyy on tällöin syytä ajaa mahdollisimman nopeasti turvalliseen ja tasaiselle paikalle ja sammutettava moottori. Tämän jälkeen voidaan tarkistaa moottorin öljyn määrä mittatikun avulla, mikäli öljyä on liian vähän tulee tätä lisätä. Tiepalvelu auttaa mikäli sinulla ei satu olemaan oikeanlaista öljyä mukanasi. Jos öljyn lisääminen ei ratkaise ongelmaa, on syytä jatkaa matkaa hinausauton kyydissä ja selvittää ongelman syy. Ajamisen jatkaminen punaisen öljynpaineen merkkivalon kanssa voi johtaa auton moottorin vakavaan vaurioitumiseen.

Muut auton merkkivalot

Lyhyesti: jos autossasi syttyy merkkivalo palamaan kesken matkan siirry tiensivuun ja arvioi tilanne. Mikäli et itse keksi ratkaisua ongelmaan on tällöin helpointa soittaa suoraan meille, jolloin voimme auttaa vian selvittämisessä. Tarvittaessa auto voidaan hinata lähimmälle korjaamolle tai matka saadaan jatkumaan tiepalvelun avulla. Palvelemme pääsääntöisesti Lapissa Länsipohjan alueella. Pääasiallinen toiminta-alueemme on Kuivaniemi, Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tervola, Tornio ja Ylitornio. Palvelumme ulottuu myös Ruotsiin ja Norjaan. Olemme valmiina auttamaan ympäri vuorokauden – siellä, missä meitä tarvitsetkin. Kun tarvitset apua, soita päivystysnumeroomme 045 157 3700.

Vakuutus korvaa useimmissa tapauksissa tie- tai hinauspalvelun käytön

Pääsääntöisesti vakuutusyhtiöiden kaskovakuutus korvaa tie- ja hinauspalvelut.

Hinaus- ja tiepalvelua voit käyttää myös kotona. Yleensä vakuutusyhtiöt eivät peri näistä omavastuuta tai bonusten menetystä.

Teemme yhteistyötä suoraan useimpien vakuutusyhtiöiden kanssa, jolloin vakuutusturvasi ollessa kunnossa lasku menee suoraan vakuutusyhtiöllesi.

24/7 Hinaus ja tiepalvelu aina apunasi

Soita 045 157 3700 mihin aikaan vain, niin tulemme apuun.