24/7 Hinaus ja tiepalvelu aina apunasi

Soita 045 157 3700 mihin aikaan vain, niin tulemme apuun.

Miksi auto ei käynnisty?

Mikäli auto ei käynnisty tai sammuu kesken ajon ei ole syytä paniikkiin. Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa onko polttoainetta vielä jäljellä. Jos polttoaine on loppunut ota meihin yhteyttä ja tuomme lisää. Mikäli polttoainetta on, niin useimmiten syy löytyy auton akusta joka on syystä tai toisesta päässyt tyhjenemään. Syynä voivat olla mm. kova pakkanen, lyhyet ajomatkat tai jossain tapauksissa esimerkiksi auton laturi on hajalla eikä ole ladannut enää akkua.

Tässä tapauksessa tarvitaan apuvirtaa eli auton käynnistysapua. Soittamalla paikallisen tiepalvelun paikalle, päästään nopeasti takaisin liikenteeseen. Jos kaipaat apua Lapin Länsipohjan alueella niin soita meille 24/7 päivystysnumeroon 0451573700 ja saavumme auttamaan sinua jokaisena vuorokaudenaikana. Käynnistämme auton turvallisesti apuvirran avulla, jotta pääset jatkamaan matkaasi ja auton oma latausjärjestelmä lataa ehjää akkua ajon aikana. Tarvittaessa hinaamme auton lähimmälle korjaamolle. Jos harkitsit apuvirtaa toisesta autosta niin siinä on omat riskinsä, jonka takia emme suosittele apuvirran antamista toisesta ajoneuvosta.

24/7 SOITA MEILLE 045 157 3700

Mitä tulee tehdä jos auto ei käynnisty?

Selvitä ensin:

  1. Starttaako auto eli ns. lupaa mutta ei käynnisty
    • Jos starttaa koita pitkäkestoista ja rauhallista starttia samalla painaen vähän kaasua. Jos et saa autoa käyntiin siirry vaiheeseen kaksi.
  2. Auto ei starttaa –> apu löytyy lähes aina apuvirrasta
    • Kutsu paikallinen hinausliike paikalle antamaan apuvirtaa, olitpa sitten kotona tai tien päällä.
  3. Jos auto ei tästä huolimatta käynnisty, hinausliikkeen ammattilaiset voivat neuvoa seuraavien vaiheiden osalta ja auto voidaan tarvittaessa hinata autokorjaamolle tarkempaan tarkastukseen.

Jos kaskovakuutus on kunnossa, niin käynnistyavusta koituvat kulut lähetetään suoraan vakuutusyhtiöllesi, eikä apuvirta maksa mitään! Yleensä hinaus- ja tiepalveluista ei myöskään koidu bonusmenetyksiä tai omavastuita.

Mistä voi tunnistaa tyhjentyneen akun?

Jos auto ei reagoi käynnistysyritykseen mitenkään, voi syy olla rikkoutuneessa tai täysin tyhjentyneessä akussa. Tällöin mm. kojelaudan valot eivät syty normaalisti palamaan.

Jos puolestaan auton radio ja ilmastointi lähtevät päälle ja kojelaudan valot syttyvät mutta auto ei käynnisty, on akun virta tällöin vähissä mutta ei riitä auton käynnistykseen. Tähän auttaa tällöin apuvirta.

Jokaisessa tapauksessa kannattaa kutsua paikallinen hinausliike paikalle, jonka ammattilaiset osaavat arvioida tarvittavat toimenpiteet.

Pakkanen voi tyhjentää auton akun

Kovalla pakkasella akun varaustila laskee ja akku tyhjenee nopeammin ja latautuu hitaammin. Näin jos ajetaan lyhyitä ajomatkoja niin akku ei ehdi latautumaan ja tyhjenee pikkuhiljaa. Jos auto ei käynnisty pakkasella, syy on usein tyhjentynyt akku johon auttaa apuvirta.

Auto ei käynnisty lämpimällä kelillä

Jos kelit ovat lämpimät eikä auto käynnisty voi syy silti olla tyhjentyneessä akussa. On myös mahdollista, että vika voi löytyä myös muualta kuten sytytysjärjestelmästä, starttimoottorista tai sytytystulpista. Tällöinkin hinausliikkeen ammattilaiset voivat tulla paikalle arvioimaan tilanteen ja tarvittaessa hinaamaan auton korjaamolle.

SOITA MEILLE 045 157 3700

Miksi auton akku tyhjenee?

Syitä akun tyhjenemiselle voivat olla mm:

  • Lyhyet ajomatkat josta johtuu liian vähäinen lataaminen
  • Auton akku on käyttöikänsä päässä
  • Hajonnut akku

Jos akku ei lataudu normaalisti, on tällöin syytä selvittää toimiiko auton laturi sekä akku normaalisti ja apuvirran sijaan, vaihtaa tarvittaessa auton akku.

Käynnistysavun riskit

Ammattilaisen suorittamana apuvirran antamisen riskit saadaan minimoitua ja poistettua. Erityisesti uudemmissa autoissa olevan elektroniikan määrä on huomattava, ja tämän rikkoutumisriski kasvaa annettaessa apuvirtaa toisesta autosta.

Annettaessa apuvirtaa toisesta autosta on mahdollisuus virtapiikkeihin, jotka voivat hajottaa auton herkkää elektroniikka. Lisäksi apukaapeleiden oikea kytkentä on tärkeää mahdollisten ongelmien välttämiseksi. Pahimmassa tapauksessa kokematon apuvirran antaja aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin hyötyä, eikä kumpikaan auto enää käynnisty. Riskien minimoimiseksi suosittelemme kutsumaan ammattilaisen paikalle antamaan käynnistysapua.

Soita meille, kun avuntarpeesi on akuutti. Autamme ajoneuvojen hinauksissa, sekä tiepalvelussa. Vastaamme päivystysnumerostamme 045 157 3700.

Olemme valmiita auttamaan autojen hinauksissa vuorokauden ympäri 24/7. Soita meille olitpa sitten esimerkiksi hinausavun taikka tiellenoston tarpeessa.

Toimimme yhteistyössä vakuutusyhtiöiden kanssa. Vakuutusturvasi ollessa kunnossa laskumme menee suoraan vakuutusyhtiöllesi. Autamme tottakai kaikissa tapauksissa.